CARIERA POLITICA

1990 – inscriere in FSN

1990 – 1992 Deputat FSN in Camera Deputatilor din Parlamentul Romaniei. A detinut functia de Secretar al Comisiei Permanente pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport

1991 – membru PDSR (succesorul FSN)

1992 – 1996 – Deputat PDSR in Camera Deputatilor. A detinut functia de Secretar al Comisiei Permanente pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport

1996 – 2004 – Presedinte al Consiliului Judetean Gorj din partea PSD

2000 – Senator PSD (a renuntat la aceasta functie in favoare functiei de Presedinte al Consiliului Judetean Gorj)

Dupa 25 de ani de cariera didactica, in 1990, Nicolae Mischie a decis sa se implice activ in viata politica. Astfel, Nicolae Mischie devine unul dintre fondatorii esentiali ai organizatiei PSD Gorj, fiind cel care a contribuit la infiintarea si extinderea organizatiei de la un nucleu initial de 11 membri la 29 000 de membri activi in anul 2004.

In anul 1990, Nicolae Mischie este ales Deputat in Parlamentul Romaniei (1990-1996).

Din anul 1996 a fost ales Presedinte al Consiliului Judetean Gorj, functie pe care a detinut-o pana in anul 2004. A fost membru al Congresului Puterilor Locale si Regionale din cadrul Consiliului Europei la Strasbourg in legislaturile 1996-1998 si 1998-2000.

La alegerile din anul 2000 a fost ales Senator in Senatul Romaniei, functie la care a renuntat, optand pentru cea de Presedinte al Consiliului Judetean Gorj, fiind legat sufleteste de destinele acestui judet si ale gorjenilor.

Prin realizarile sale politice, Nicolae Mischie a contribuit la progresul economic, cultural si social al judetului Gorj, aducandu-l ca indicatori de performanta, de pe ultimele locuri din tara, printre cele mai performante judete din Romania.

Realizarile sale au fost insa voit musamalizate de presa locala a anilor 2000 finantata de adversarii politici si de catre anumiti membri ai propriei organizatii care ii doreau eliminarea de pe scena politica.

In anul 2004, Nicolae Mischie s-a autosuspendat din viata politica, pentru a-si demonstra nevinovatia cu privire la acuzele nefondate care i-au fost aduse. Dand dovada de demnitate, a fost, de altfel, printre putinii politiciani care s-a retras in speranta ca isi va putea demonstra nevinovatia.

In urma denuntului mincinos realizat de Clement Mocanu, Nicolae Mischie a suferit un deceniu de hartuire mediatica si juridica. Acest proces, in cadrul caruia s-au omis cu rea-credinta de catre instante expertize si elemente probatorii, care erau esentiale, a dus la o condamnare cu executare a lui Nicolae Mischie. Ulterior, Nicolae Mischie a fost eliberat conditionat si in urma deciziei Curtii Europene a Drepturilor Omului a fost despagubit de catre statul roman, pentru viciile de procedura constatate in cadrul procesului si condamnarii.

Nicolae Mischie ramane o personalitate marcanta a dezvoltarii judetului Gorj.